Κορονοϊός: Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης σε καραντίνα και ένα Υπουργείο σε απολύμανση

  • Γιάννα Σουλάκη
υπουργοί
Αναστάτωση επικρατεί στην κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση ότι τρεις υπουργοί που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού, τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό. Πρόκειται για τον υπουργός Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, αλλά και υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Το υπουργείο Οικονομικών εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους για να γίνει απολύμανση, ενώ οι τρεις αξιωματούχοι της κυβέρνησης βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ώστε να μεσολαβήσουν λίγες μέρες πριν τους ληφθούν δείγματα για τεστ κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το τεστ θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, ώστε ο ιός -εάν έχει προσβάλλει κάποιον- να μπορεί να ανιχνευθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις σήμερα γνωστοποιήθηκε στους κ.κ. Γεωργιάδη – Παπαθανάση, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που πραγματοποίησαν, μαζί με τον κ. Πλακιωτάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης με επενδυτές από το εξωτερικό, ανάμεσά τους υπήρχε άτομο που διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό. Ο ασθενής ήταν… εισαγόμενος με προέλευση το Ισραήλ.

Όπως για όλους τους έλληνες πολίτες, έτσι και για τους υπουργούς της κυβέρνησης ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος «υψηλού ρίσκου» και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως ότου αποδειχθεί ότι είναι αρνητικοί στον COVID-19.