Κορωνοϊός: Τρεις ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν στον κορωνοϊό – Όλοι άνω των 70 ετών

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Ακόμη τρεις συνάνθρωποί μας υπέκυψαν στον κορωνοϊό. Πρόκειται για ηλικιωμένους ασθενείς της νόσου COVID-19, που έχασαν τη ζωή τους στην Αθήνα και την Πτολεμαϊδα.

Δύο θάνατοι στην Αθήνα και ένας στην επαρχία είναι ο τραγικός απολογισμός της νόσου COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, από εχθές μέχρι σήμερα. Πρόκειται για έναν 78χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο Σωτηρία, έναν 82χρονο στον Ευαγγελισμό και έναν ακόμη άνδρα 79 ετών που νοσηλευόταν με πνευμονία στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας.

Ο ηλικιωμένος από την Πτολεμαϊδα, έφησε  την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας. Είναι ο 6ος νεκρός από το νομό Κοζάνης. Οι τρεις που έχασαν τη ζωή τους στον νομό ήταν από την Δαμασκηνιά και την Δραγασιά, οι άλλοι δυο από την Σιάτιστα και ο έκτος από την Εορδαία.

Τους 46 έχουν φτάσει συνολικά οι άνθρωποι που έχουν καταλήξει από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Ενίσχυση του νοσοκομείου Καστοριάς

Με εντολή του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ μεταβαίνει σήμερα στην Καστοριά, ώστε να πραγματοποιήσει σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, τον Διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς και τους δύο Διευθυντές των Κέντρων Υγείας.
Το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη αποστείλει ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το οποίο αξιολογεί καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα και μαζί με την Πολιτική Προστασία επικαιροποιεί το σχέδιο δράσης για την ευρύτερη περιοχή.
Σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς λειτουργούν μόνο:
  • το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ),
  • το ΤΕΠ covid-19,
  • όλος ο εργαστηριακός τομέας,
  • η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού 
  • η νοσηλεία ύποπτων για covid-19 περιστατικών σε 23 κλίνες.
Τη λειτουργία του συνεπικουρούν και τα όμορα νοσοκομεία, στα οποία διακομίζονται περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας.
Στις τριάντα τρεις (33) καλυμμένες θέσεις του ιατρικού προσωπικού προστέθηκαν με μετακίνηση και έχουν αναλάβει υπηρεσία: ένας Διευθυντής Καρδιολογίας, ένας Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής, μία Διευθύντρια Παθολογίας, ένας Επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής, ένας Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός Βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄ Μικροβιολογίας, 10 Αγροτικοί Γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι Ιατρικών Εργαστηριών, μία εργαζόμενη για Βοηθητικό-Υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος Καθαριότητας
Παράλληλα έχουν ήδη αποσταλεί τα εξής Μέσα Ατομικής Προστασίας:
πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά.
Εκτός του Νοσοκομείου, στην κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Καστοριάς συμμετέχουν ενεργά τόσο το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού σε ολοήμερη λειτουργία και εφημερίες με πέντε (5) Γενικούς Ιατρούς, ένα (1) Παιδίατρο, ένα (1) Ακτινολόγο, δύο (2) Οδοντιάτρους και δυο (2) ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, όσο και το Κέντρο Υγείας Καστοριάς για κάλυψη συνταγογραφικών και άλλων αναγκών με ένα (1) Παθολόγο, ένα (1) καρδιολόγο, ένα (1) Οδοντίατρο, ένα (1) οφθαλμίατρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν