Κορωνοϊός: Το «ευχαριστώ» των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και τι ζητούν από τους πολίτες»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προς τους πολίτες που δίνουν κουράγιο με τα χειροκροτήματά τους στους μαχόμενους υγειονομικούς όλης της χώρας. Δείτε τι ζητούν από τους πολίτες.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι όλης της χώρας, ζητούν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτις τους, και ευχαριστούν τους πολίτες για τη συγκινητική συμπαράστασή τους με το θερμό χειροκρότημα που αντήχισε χθες στις 09.00 το βράδυ σε κάθε άκρη της χώρας.

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δύναμη και το κουράγιο που μας δίνετε. Συνιστούμε κι εμείς να ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ. Έτσι δεν βοηθάτε μόνο τους εαυτού σας, τις οικογένειές σας, την κοινωνία , βοηθάτε και εμάς.  Κάθε ημέρα γίνεται πιο δύσκολη. Χάσαμε ήδη το πρώτο συνάδελφο από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους μας στο νοσοκομείο Καστοριάς», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στο μήνυμά της.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Κύμα συμπαράστασης στους ηρωικούς γιατρούς μας – Το χειροκρότημα που ακούστηκε σε όλη τη χώρα

Κορωνοϊός: Νοσούν και βρίσκονται σε περιορισμό πολλοί υγειονομικοί

Στα δημόσια νοσοκομεία αυτή τη στιγμή πολλοί υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν εκτεθεί στη νόσο του κορωνοϊού, και ακόμη περισσότεροι βρίσκονται σε καραντίνα επειδή ήρθαν σε επαφή με κρούσματα εντός των νοσοκομείων. Ιδιαίτερα στο νοσοκομείο της Καστοριάς, λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Ένα νοσοκομείο που μετράει ακόμη έξι συναδέλφους που νοσούν και θα έπρεπε πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το νοσοκομείο θα πρέπει να κλείσει για να γίνει σωστή απολύμανση. Δεν κατανοούμε τις αποφάσεις του κλιμακίου του ΕΟΔΥ να σταματήσει η ιχνηλάτηση μεταξύ των συναδέλφων και ο κατ’ οίκον περιορισμός στους συνάδελφους να μειωθεί σε μία εβδομάδα που εκτέθηκαν στον ιό. Παρά πολύ επικίνδυνη απόφαση. Επίσης δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση της κατάστασης. Άλλα νοσοκομεία κλείνουν την εφημερία με λιγότερο κίνδυνο (Λαϊκό σήμερα, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων χθες) και άλλα με μεγαλύτερο κίνδυνο διασποράς παραμένουν ανοικτά (Αλεξάνδρα, Καστοριάς, Κοζάνης)»

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Έτοιμοι για όλα οι γιατροί μας! – Τσιόδρας: “Στον πόλεμο εμείς θα φάμε τις περισσότερες σφαίρες”

ΠΟΕΔΗΝ: Ποσοι υγειονομικοί είναι «off» από τα καθήκοντά τους

Συνολικά 13 υγειονομικοί  νοσούν και ένας από το ΕΚΑΒ, και 150 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, αναφέρει με δικά της στοιχεία η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει:

«Οι νοσηλευτές έχουν παιδιά, πολλοί εξ αυτών εργάζονται και οι δύο σύζυγοι σε νοσοκομεία είναι σε απόγνωση αφού δεν μπορούν να κάνουν χρήση της ειδικής άδειας για να φυλάξουν τα παιδιά τους τώρα που έκλεισαν τα σχολεία. 3.000 συνάδελφοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο της ζωής τους».

Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να μην προσέρχονται στα νοσοκομεία, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Ευελπιστούμε αφενός να μας ακούσετε να μην προσέρχεστε στα νοσοκομεία χωρίς σοβαρό λόγο γιατί υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης διασποράς του ιού και αφετέρου η πολιτεία να μη μας ξεχάσει με το πέρας της υγειονομικής κρίσης. Εμείς με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό θα δώσουμε την μάχη στην πρώτη γραμμή και πιστεύουμε ότι θα βγούμε νικητές!!!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν