Κορωνοϊός – Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα στην Ελλάδα – Υψηλή αποδοχή σε Κικίλια

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Ψηλά στην αποδοχή των πολιτών βρίσκονται για τους χειρισμούς τους στα δύο μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε πρόσφατα η χώρα, από τη μία με τον κορωνοϊό και από την άλλη με την τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Πώς κρίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης οι έλληνες πολίτες.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Metron Analysis, εμφανίζεται στην κορυφή της λίστας των υπουργών της κυβέρνησης, καθώς στην ερώτηση «εάν είστε ικανοποιημένος/η από το έργο και την εικόνα των υπουργών», συγκεντρώνει το μεγάλο ποσοστό του 61% των προτιμήσεων.

Ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος στην ίδια ερώτηση συγκεντρώνει το 58% των προτιμήσεων των πολιτών.

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, η συντονισμένη δράση του Υπουργείου Υγείας απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού, αλλά και η αποτελεσματικότητα των μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ως προς τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, έχουν την συντριπτική αποδοχή του ελληνικού πληθυσμού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνει την υψηλότατη αποδοχή του 85% των ερωτηθέντων, που απάντησαν «πολύ» και «αρκετά» στο ερώτημα «Πόσο ικανοποιημένος/ η είστε από τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας;»

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Όσο για το πως κρίνουν οι πολίτες τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα; Το 41,7% των πολιτών απαντά ότι είναι «πολύ» και «αρκετά» ικανοποιημένο, ενώ το περίπου το 40% δηλώνει «λίγο» και «καθόλου»

Η αξιολόγηση των επιμέρους μέτρων που ελήφθησαν, όπως το κλείσιμο των εκκλησιών, των οικονομικών μέτρων που εξαγγέλθησαν, αλλά και η καθημερινή ενημέρωση των πολιτών από τον υπεύθυνο ενημέρωσης του ΕΟΔΥ, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έχει ως εξής:

Κορωνοϊός: Τι φοβούνται, τι αναμένουν και για ποιους λόγους ανησυχούν οι Έλληνες από την απειλή του ιού

Η έρευνα μας δίνει και σημαντικές πληροφορίες για τον ψυχολογικό αντίκτυπο που έχει η παγκόσμια απειλή του κορωνοϊού στους έλληνες πολίτες.