Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό γιατρος του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός – 20 εργαζόμενοι σε καραντίνα

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Πολλαπλά τα κρούσματα που επιβεβαιώνονται στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Μέσα σε ένα 24ωρο νόσησαν γιατροί στα νοσοκομείο Καστοριάς, στο Ιπποκράτειο Αθήνας και το νοσοκομείο Καλαμάτας. Πριν από λίγο έγινε γνωστό από την ΠΟΕΔΗΝ, ότι βρέθηκε θετικός και γιατρός στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), γιατρός του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε θετικός στην νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου έκλεισε για απολύμανση, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και βγήκαν σε κατ’ οίκον απομόνωση περίπου 20 άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 200 γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε καραντίνα στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ 16 νοσούν.

Άλλα 2 κρούσματα σε γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων σήμερα

Σε καραντίνα 7 ημερών τίθενται από σήμερα Τρίτη 17/3, 21 υγειονομικοί υπάλληλοι στην ΩΡΛ κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Πρόκειται για εργαζόμενους που εκτέθηκαν στη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, μετά από επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το υγειονομικό προσωπικό εκτέθηκε στον ιό μετά από επαφή με γιατρό που είναι θετικός,  χωρίς να έχει ιστορικό επίσκεψης σε ξένη χώρα, ούτε γνωστή πηγή μετάδοσης.

Επίσης, σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι γιατρός του νοσοκομείου Καλαμάτας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση.

«Ανακοινώνεται ότι σήμερα Τρίτη 17/3/2020 και ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα τελευταία πέντε (5) δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκαν τα τέσσερα (4) αρνητικά και το ένα (1) θετικό», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας – Η ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου