Κορωνοϊός: Θετική στον ιό νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» – Δούλευε ενώ είχε συμπτώματα

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Περίεργο να πιστέψει κανείς ότι εργαζόμενος στην υγεία με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα του κορωνοϊού και της πανδημίας, θα μπορούσε να κρατήσει ανεύθυνη στάση.

Εάν ισχύουν οι πρώτες πληροφορίες, η νοσηλεύτρεια του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», είχε συμπτώματα για αρκετές ημέρες, γεγονός που την κινητοποίησε να υποβληθεί σε τέστ για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τέστ και ενώ είχε πυρετό, συνέχισε να εργάζεται στο νοσοκομείο και μάλιστα σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύονται ασθενείς που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού μας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η νοσηλεύτρια η οποία εργάζεται στον χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νοσηλεύτρια ακόμη και μέχρι χθες βράδυ δούλευε, η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» αναφέρει ότι η νοσηλεύτρια είχε διακόψει την εργασία της από την Τρίτη.

Η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού, κάνοντας απολύμανση στους χώρους που εργαζόταν η νοσηλεύτρια, ενώ ο ΕΟΔΥ ιχνηλατεί όλα τα πιθανά περιστατικά που μπορεί να ήρθαν σε επαφή με την εργαζόμενη.