Κορωνοϊός: Τέλος στην καθημερινή ενημέρωση των 6 για την πορεία της νόσου COVID-19

  • Γιάννα Σουλάκη
Τσιόδρας
Μετά από σχεδόν δύο μήνες, η καθημερινή ενημέρωση από τον καθηγητή παθολογίας και υπευθυνο ενημέρωσης για το νέο κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, σταματά.

Η ενημερωση για την πορεία της εξάπλωσης του νέου κορωνοίού στην Ελλάδα θα συνεχιστεί με άλλη μορφή. Οι συγκεκριμένες επιδημιολογικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, με τα λίγα καθημερινά καταγεγραμμένα περιστατικά, δεν απαιτούν καθημερινή ενημέρωση. Είναι και ο λόγος που και άλλα κράτη της Ευρώπης προχώρησαν στο ίδιο μέτρο.

Έτσι, το επόμενο διάστημα η ενημέρωση θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή. Τις υπόλοιπες ημέρες θα υπάρχει γραπτή ενημέρωση για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν και θα δίνεται στη δημοσιότητα περίπου την ίδια ώρα.

Η Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες, προστέθηκε στο πρόγραμμα καθώς είναι απαραίτητο οι πολίτες να ενημερώνονται την προηγούμενη της εφαρμογής των νέων μέτρων, που θα ξεκινούν κάθε Δευτέρα.

Η ενημέρωση της Παρασκευής (σήμερα) θα διεξαχθεί κανονικά και θα είναι παρών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, για να ενημερώσει για το άνοιγμα των καταστημάτων την Δευτέρα 11 Μαΐου.

Η χαλάρωση αυτή συμβαίνει και στο εξωτερικό. Ειδικότερα στην Γερμανία, η οποία σταμάτησε εντελώς και όπως ανακοινώθηκε, θα επανέρχεται μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις.