Κορωνοϊός Τα πρώτα κρούσματα σε Νιγηρία και Ολλανδία

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
4.263 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί εκτός ηπειρωτικής Κίνας, σε 51 χώρες και ημιαυτόνομες περιοχές. Οι 70 από τους ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δύο ακόμα χώρες προστέθηκαν τις τελευταίες ώρες στον μακρύ κατάλογο των κρατών όπου έχει φθάσει ο κορονοϊός Covid-19. Νιγηρία και Ολλανδία επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα στα εδάφη τους.

Συνολικά 4.263 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί εκτός ηπειρωτικής Κίνας, σε 51 χώρες και ημιαυτόνομες περιοχές. Οι 70 από τους ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Στην ηπειρωτική Κίνα ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 78.819. Οι 2.786 από τους ασθενείς δεν κατόρθωσαν να κρατηθούν στη ζωή.

Διαβάστε ακόμα: Κορωνοϊός: Συμπτώματα, μετάδοση και μέτρα προστασίας – Συνοπτικά τι πρέπει να ξέρετε

Κορωνοϊός: “Πιστεύω ότι έχω νοσήσει! Τι πρέπει να κάνω;” – Τα πρώτα βήματα πριν τη διάγνωση

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα 13 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας της Νιγηρίας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα του ιού στο Λάγος. Το Λάγος είναι η μεγαλύτερη πόλη της και έχει σχεδόν 8 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο ασθενής είναι ένας Ιταλός υπήκοος ο οποίος εργάζεται στη Νιγηρία. Επέστρεψε στη χώρα στις 25 Φεβρουαρίου, έπειτα από ταξίδι που πραγματοποίησε στο Μιλάνο. Η μόλυνσή του από τον κορωνοϊό επιβεβαιώθηκε από το Εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημίου του Lagos.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λοιμώξεων Yaba, σε καλή κατάσταση.

Στην Ολλανδία

Στη Λομβαρδία είχε βρεθεί προσφάτως και ο ασθενής που διαγνώστηκε στην Ολλανδία. Όπως ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Υγείας, ο κορωνοϊός Covid-19  ανιχνεύθηκε σε έναν 50χρονο, ο οποίος αρρώστησε μετά την επιστροφή του από το ταξίδι.

Ο άνδρας αυτός ζει στην πόλη Tilburg, στη Νότια Ολλανδία. Νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Νοσοκομείο Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis της ίδιας πόλης. Τώρα οι Αρχές αναζητούν και εξετάζουν όσους ήρθαν σε στενή επαφή μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν