Κορωνοϊός: Συντριπτικά ποσοστά αποδοχής για Τσιόδρα – Χαρδαλιά – Κικίλια! Τι έδειξε νέα έρευνα

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Καθολική είναι η αποδοχή του ελληνικού λαού στον Σωτήρη Τσιόδρα όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση. Πρώτος στην αξιολόγηση του έργου των υπουργών της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Με υψηλά ποσοστά αποτυπώνεται η αποδοχή των πολιτών στα μέτρα προστασίας της Υγείας από την απειλή του νέου κορωνοϊού που έχει λάβει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο υπεύθυνος ενημέρωσης για τον νέο κορωνοϊο, Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της προτίμησης του κοινού με υψηλά ποσοστά.

Σε ερώτηση «τι γνώμη έχετε σχηματίσει για τον κύριο Τσίοδρα;«, οι θετικές απαντήσεις συγκεντρώνουν το 94,6%, ενώ οι αρνητικές γνώμες αγγίζουν μόλις το 3,7%. Θετικότατη είναι η άποψη τωμ πολιτών και για τον Νίκο Χαρδαλιά με το ποσοστό των θετικών απαντήσεων να φτάνει το 84,3%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας MARC για λογαριασμό του ALPHA στην ερώτηση «Ασχέτως με τι ψηφίζετε, ποιοι υπουργοί και μέλη της κυβέρνηση πιστεύετε ότι συνέβαλαν περισσότερο στο έργο της κυβέρνησης μέχρι τώρα;«, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται στην πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας το 19,2 των προτιμήσεων.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 63,1%, έναντι 19,1% του Αλέξη Τσίπρα. 

Επίσης το 90,2% δηλώνει πως δεν θα πάει στην εκκλησία, το 6,8% θα πάει στην εκκλησία, αλλά μόνος του. Μόλις 3% τονίζει ότι παρά τις απαγορεύσεις θα πάει στον επιτάφιο ή την Ανάσταση.

Αναφορικά με τις ημέρες του Πάσχα, το 91,6% πολιτών απαντά πως θα παραμείνει στο σπίτι και μόνο το 6% θα έχει στο σπίτι με συγγενείς.

Αναγκαία τα μέτρα για τον κορονοϊό

Σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για τον κορονοϊό, το 80,4% απαντά πως ήταν αναγκαία, το 10,5% πως είναι ανεπαρκή και ότι χρειάζονται περισσότερα και το 8,7% πως είναι υπερβολικά.

Το 75,9% αξιολογεί θετικά τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων που έλαβε η κυβέρνηση, το 20% τα αξιολογεί αρνητικά, και το 5,1% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Επίσης το 66,7% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως παρακολουθούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας στις 18.00 σχετικά με τον κορονοϊό σε αντίθεση με το 6,2% που δεν την βλέπει ποτέ.

Σχετικά με την καραντίνα το 36,8% απάντησε πως με τον εγκλεισμό ήρθαν πιο κοντά οι οικογένειες και  το 46,6% απαντά πως δεν άλλαξε η ζωή του.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση του ALPHA κάνοντας κλικ ΕΔΩ. 

Με πληροφορίες από Newsit.gr