Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Κρανίδι – 150 νέα κρούσματα ανάμεσα σε μετανάστες – Στο Κρανίδι Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας

  • Γιάννα Σουλάκη
Κρανίδι
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκαν 150 νέα θετικά κρούσματα του κορωνοϊού στη δομή μεταναστών και προσφύγων στο Κρανίδι.

Ευρεία σύσκεψη έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Ερμιόνης μετά την αποκάλυψη ότι στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι εντοπίστηκαν 150 θετικά κρούσματα του ιού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς ο γ.γ. υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης.

Ο συναγερμός σήμανε μετά την ιχνηλάτηση περιστατικών από τον ΕΟΔΥ, η οποία έφερε στο φως 150 νέα κρούσματα του ιού. Να θυμήσουμε ότι το πρώτο περιστατικό εντοπίστηκε σε 28χρονη έγκυο γυναίκα από τη Σομαλία, η οποία βρισκόνταν στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και ήταν ασυμπτωματική.

Το ξενοδοχείο που διαμένουν προσωρινά οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκεται σε καραντίνα από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, όταν διαπιστώθηκε πως νόσησε και εργαζόμενη που βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.

Η σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης με τη συμμετοχή του δημάρχου, αλλά και του περιφερειάρχη, ξεκίνησε στη 13:00 το μεσημέρι.