Κορονοϊός: Συναγερμός! Νέα εστία υπερμετάδοσης σε γηροκομείο στο Μαρούσι – 18 θετικοί ηλικιωμένοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
κορονοϊό
Οι έλεγχοι στις κλειστές δομές που πραγματοποιεί εντατικά ο ΕΟΔΥ, ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής αποκαλύπτει κρυφά κρούσματα σε οίκους ευγηρίας. Νέα μεγάλη εστία του κορονοϊού εντοπίστηκε σε γηροκομείο στο Μαρούσι. 19 θετικά κρούσματα - 18 ηλικιωμένοι και 1 άτομο του προσωπικού- έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Οι ασθενείς μεταφέρονται σε δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, οι ηλικιωμένοι άρχισαν να μεταφέρονται σε δημόσια  νοσοκομεία από το μεσημέρι της Τρίτης 1/9/20. Οκτώ μεταφέρθηκαν, ήδη, από εχθες στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», ενώ οι υπόλοιποι 10 αναμένεται να μεταφερθούν σταδιακά στο νοσοκομείο αναφοράς «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ηλικωμένοι ήταν ασυμπτωματικοί, ενώ μεταφέρονται στα νοσοκομεία για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος μίλησε στο iatropedia.gr τα κλιμάκια της Περιφέρειας είχαν την πληροφορία ότι ενδεχομένως να υπάρχει κρούσμα στη δομή, όμως, η πληροφορία ήταν συγκεχυμένη.

«Αποφασίσαμε να ελέγξουμε το σύνολο της δομής. Από τα 140 δείγματα που λάβαμε τα 19 αποδείχθηκαν θετικά, ενώ η διαδικασία της εξέτασης των δειγμάτων συνεχίζεται», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Έχουν ενημερωθεί ήδη οι συγγενείς των τροφίμων στον οίκο ευγηρίας.

Στον ΕΟΔΥ υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς το τίμημα ήταν βαρύ από ανάλογο περιστατικό στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.