Κορωνοϊός: Στους 22 οι θάνατοι – 78 νέα περιστατικά COVID-19 και 821 τα συνολικά κρούσματα

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Δύο νέοι θάνατοι της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανακοινώθηκαν σήμερα από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Επίσης, προστέθηκαν στη λίστα 78 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 821.

Οι άνθρωποι που νοσούν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία έχουν φτάσει τους 134, ενώ οι περισσότεροι είναι άνδρες. Επίσης 54 ασθενείς βρίσκονται σε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας, με μέση ηλικία τα 67 έτη. Οι περισσότεροι διασωληνεμώνοι ασθενείς είναι άνδρες και οι περισσότεροι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Κορωνοϊός: «Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση της νόσου στη χώρα» λέει ο Σ. Τσιόδρας

«Η νόσος δεν έχει εκθετική αύξηση στη χώρα μας» τόνισε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας. Παρ όλα αυτά ανακοίνωσε δύο θανάτους που συνέβησαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 22. Από αυτούς, οι 21 ασθενείς έπασχαν από υποκείμενο νόσημα.

Τριανταέξι άνθρωποι (36) έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς όλης της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των τέστ που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ξεπερά τις 10 χιλιάδες.

Το μήνυμα Τσιόδρα για την 25η Μαρτίου

“Τελειώνοντας, θα σας πω ότι σήμερα, ηρωικές μνήμες μας υπενθυμίζουν τις ηρωικές συμπεριφορές. Που είναι απαραίτητες τις ημέρες αυτές και τονίζουν την ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ όλων μας στον κοινό αγώνα απέναντι στον κοινό εχθρό”, είπε κλείνοντας ο κ. Τσιόδρας μετά την ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημέρωσε πως σε καραντίνα μπήκε ο δήμος Εχίνου (σ.σ. κοινότητα Μύκης), από όπου καταγόταν ο άνδρας που έχασε την ζωή του στην Ξάνθη από κορονοϊό.

“Καλώ όλους τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους”, τόνισε χαρακτηριστικά και εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα για την τροφοδοσία των κατοίκων και την παραμονή τους σε κατ’ οίκον εγκλεισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν