Κορωνοϊός στον Ευαγγελισμό: Μεταφέρονται ασθενείς με COVID-19 σε άλλα νοσοκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
Ευαγγελισμό
Αγωνία επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον "Ευαγγελισμό" με αφορμή το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, σε μία από τις τρεις κλινικές, στις οποίες νοσηλεύονται περιστατικά COVID-19.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος στο προσωπικό της κλινικής COVID-19 του Ευαγγελισμού απέδειξε ότι, έπασχε από τη νόσο η προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας, η οποία ήταν μάλιστα δεν είχε εμφανίσει καθόλου συμπττώματα.

Η κλινική έκλεισε και περισσότεροι από 10 συνάδελφοι της νοσηλεύτριας περιορίστηκαν κατ’ οίκον. Από τους περίπου 10 ασθενείς της κλινικής που εκκενώθηκε, κάποιοι μεταφέρθηκαν στην άλλη κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου, ενώ όσοι δεν γίνεται να απορροφηθούν εκεί, μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία. ‘Ηδη, ένας από τους ασθενείς διακομίστηκε στο νοσοκομείο αναφοράς «Παμμακάριστος».

Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου διατέχθηκε καθολικός έλεγχος για τη νόσο σε όλο το προσωπικό των Μονάδων COVID-19, ήτοι στις κλινικές νοσηλείας, στις 3 ΜΕΘ και στα ΤΕΠ του κορωνοϊού, ενώ άρχισε να διενεργείται και δειγματοληπτικός έλεγχος σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου.

Αγωνία στον Ευαγγελισμό για τα αποτελέσματα των τεστ

Προς το παρόν, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος να έχουν προσβληθεί άλλοι παθολογικοί ασθενείς του νοσοκομείου, καθώς η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια είχε έρθει σε επαφή μόνο με ασθενείς COVID-19.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Ηλίας Σιώρας, ανέφερε μιλώντας στο iatropedia.gr, ότι υπάρχει αγωνία στο προσωπικό, μήπως προκύψουν και νέα θετικά κρούσματα στο προσωπικό.

«Υπάρχει ανησυχία στο νοσοκομείο, γιατί περιμένουμε όλοι με αγωνία τα αποτελέσματα από δεκάδες δείγματα που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν, μήπως βρεθούν κι άλλοι μολυσμένοι. Η συνάδελφος είναι ασυμπτωματική. Αυτό που ζητούσαμε εμείς από καιρό, να γίνεται τακτικός προληπτικός έλεγχος σε όλο το προσωπικό, φαίνεται ότι δικαιωνόμαστε και η υπόσχεση της διοίκησης πλέον είναι ότι θα γίνει έλεγχος σε όλο το προσωπικό που είναι στις κλινικές COVID-19, στις Μονάδες και στα ΤΕΠ, και για το υπόλοιπο προσωπικό θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος. Θα διευρυνθεί ο αριθμός των ελεγχομένων. Ευχόμαστε να είναι αρνητικοί», τόνισε ο κ. Σιώρας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν