Κορωνοϊός: Σοβαρά άρρωστο βρέφος στην Ξάνθη – Κρούσματα στο νοσοκομείο της πόλης – Ο Χαρδαλιάς μετέβη στην περιοχή

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Θετικό στον κορονοϊό ένα παιδί μόλις ενός έτους από τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης. Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Κι άλλοι ασθενείς εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης. Στην Ξάνθη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Με σοβαρά συμπτώματα της νόσου COVID-19 μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από την Ξάνθη, βρέφος ηλικίας 15 μηνών. Το μωρό πάσχει και από άλλα προβλήματα υγείας και η κατάσταση της υγείας του εμπνέει ανησυχία. Σε εξετάσεις έχουν υποβληθεί και συγγενείς του παιδιού.

Πρόκειται για το νεότερο κρούσμα κορονοϊού που καταγράφεται στην Ξάνθη, την ίδια στιγμή που εντοπίστηκαν 3 κρούσματα του COVID–19 σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της πόλης. Στο νοσοκομείο απολυμάνθηκαν τρεις κλινικές και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς.

Εσπευσμένα στην Ξάνθη μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά την είδηση ότι βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό ένα παιδί μόλις ενός έτους από τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό. Από την ιχνηλάτιση των στενών επαφών προκύπτει ότι όλες αφορούν τον παραπάνω οικισμό των Ρομά.

Μαζί του μετέβη στην Ξάνθη και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα πρέπει να μπει η περιοχή σε καραντίνα ή όχι.

Μετά από σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς της περιοχής, αποφασίστηκε Δευτέρα (13.04.2020) να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα παρθούν προκειμένου να μην υπάρξει περιατέρω μετάδοση του ιού στον οικισμό, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς καθώς αναμένεται η ολοκλήρωση των δειγματοληπτικών ελέγχων που ξεκίνησαν να γίνονται νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στον οικισμό.

Η εξάπλωση του ιού στην περιοχή προβληματίζει έντονα τις υγειονομικές αρχές.