Κορωνοϊός: Σε λειτουργία το Μητρώο Ασθενών με COVID-19 – Με ηλεκτρονική υπογραφή η ΚΥΑ

κορωνοϊός
Ένα σημαντικό εργαλείο για την καλύτερη αποτύπωση και αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 δημιουργήθηκε στη χώρα. Πρόκειται για το ηλεκτρονικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, το οποίο υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ΚΥΑ υπεγράφη με ηλεκτρονικό τρόπο για πρώτη φορά στη χώρα.

Με την ηλεκτρονική υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης  των Υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη τίθεται σε λειτουργία το ψηφιακό Μητρώο Ασθενών COVID-19. Πρόκειται για την πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται ηλεκτρονικά, εκμηδενίζοντας τον χρόνο έκδοσης και απλοποιώντας την διαδικασία.

Το Μητρώο Ασθενών COVID-19 αποτελεί τη δημιουργία ενός και μοναδικού σημείου αναφοράς για τα κρούσματα του ιού, το οποίο θα περιέχει όλα τα απαραίτητα δεδομένα για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της πανδημίας, ώστε να βρίσκονται στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Το Μητρώο θα βοηθήσει στη νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν και θα προσβληθούν από τον κορωνοϊό, αλλά ταυτόχρονα θα παρέχει στο κράτος τα κατάλληλα εργαλεία για να διαχειριστεί σε βάθος χρόνου την πανδημία, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα εγκαίρως.

Κορωνοϊός: Η πολλαπλή χρησιμότητα του Μητρώου Ασθνένων COVID-19

Με την υλοποίηση του Μητρώου Ασθενών COVID – 19 καθίσταται πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική η συνεργασία μεταξύ του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ταυτόχρονα, απλοποιείται η επικοινωνία γιατρού και ασθενούς με COVID-19 στους τομείς της τηλεσυμβουλευτικής καθώς και της άυλης και απομακρυσμένης συνταγογράφησης. Σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα παρέχεται πρόσβαση μόνο σε εκείνα τα δεδομένα που έχουν άμεση σχέση με τις αρμοδιότητες και τη δράση τους.

Αυτονοήτως, η λειτουργία του Μητρώου Ασθενών ακολουθεί πλήρως το εσωτερικό και ενωσιακό δίκαιο αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν