Κορονοϊός: Σε δειγματοληπτικό έλεγχο υποβάλλονται οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

  • Γιάννα Σουλάκη
έλεγχοι
Με την εκτεταμένη διασπορά του κορονοϊού στις κλειστές δομές αυξάνεται η ανησυχία και για το άνοιγμα των σχολείων. Για το λόγο αυτό κλιμάκια του Συντονιστικού οργάνου του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους για COVID-19 και στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αττικής.

Με εντολή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής, έγινε σήμερα επίσκεψη κλιμακίων ΚΟΕΣ στον Δήμο Κρωπίας και ελήφθησαν ρινοφαρυγγικά δείγματα, από όλους τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών και της Δημοτικής βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Κρωπίας.

Τα κλιμάκια πραγματοποιούν τους επιδημιολογικούς εργαστηριακούς ελέγχους με τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεις στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττική, και αποτελούνται από ιατρούς εξειδικευμένους και νοσηλευτές ΠΕ. Οι λήψεις των δειγμάτων γίνονται με την τεχνική PCR

«Προστατεύουμε κάθε νοικοκυριό της Αττικής ξεκινώντας από τους πιο ευάλωτους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους οχυρώνοντας τον επιδημιολογικό έλεγχο με στοχευμένο επιχειρησιακό σχέδιο», αναφέρει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης και συμπληρώνει: «Οι επιδημιολογικές λήψεις δειγμάτων σε αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, για την προστασία των δομών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αποτελεί, τον κύριο στόχο του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών»

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης δήλωσε :

«Από την αρχή της κρίσης της πανδημίας- μεριμνά μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερα σε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες ώστε να προστατέψουμε παιδιά μας, τις οικογένειές μας, τους ηλικιωμένους μας. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε κάθε συνεργασία με αυτοδιοικητικούς, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς. Μόνο με τήρηση των μέτρων δημόσιας υγείας και την ατομική ευθύνη μπορούμε να τα καταφέρουμε.»

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, ευχαρίστησε θερμά τον Γιώργο Πατούλη, Πρόεδρο του ΙΣΑ Περιφερειάρχη Αττικής, τον Δρ. Πάνο Ευσταθίου, από το Κέντρο Επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής- ΙΣΑ και προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Κρίσεων και τον Γεώργιο Ντούλα, ιατρό-χειρουργό, υπεύθυνος ΚΟΕΣ (Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι) για την άψογη συνεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν