Κορωνοϊός: Πρόστιμα «φωτιά» 154.800 ευρώ σε 19 μέρες για μη τήρηση μέτρων για τον Covid-19

  • Γιάννα Σουλάκη
μέτρα
Τσουχτερά πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων ήταν οι ποινές που επιβλήθηκαν για τη μη τήρηση μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό σε πολίτες και επαγγελματίες. Στις 195 φτάνουν οι ημέρες αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων που αποφάσισε η κυβέρνηση και εξήγγειλε πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έφερε τσουχτερά πρόστιμα και βαριές ποινές για τους παραβάτες του COVID-19.

Με στόχο τη μείωση των κρουσμάτων, τα οποία αυξήθηκαν τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα και με την τελευταία έκθεση του Παρατηρητηρίου COVID-19, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τις τελευταίες 19 ημέρες επέβαλε πρόστιμα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που άγγιξε τα 154.800 ευρώ.

Δείτε επίσης – Παρατηρητήριο COVID-19: Επεκτείνεται ο κορωνοϊός στην Ελλάδα – Αυξήθηκε το Rt και μειώθηκαν οι θάνατοι

Το μεγαλύτερο ποσό επιβλήθηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και φτάνει τα 65.150 ευρώ από μόλις 34 παραβάσεις! Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό φτάνει τις 55.900 ευρώ και επιβλήθηκε σε συνολικά 279 παραβάσεις από ελέγχους που έκανε η Ελληνική Αστυνομία.

Τα πρόστιμα και οι ημέρες αναστολής καταστημάτων από τους ελέγχους τήρησης των μέτρων προστασίας του κορονοϊού Πρόστιμα 33.750 ευρώ έκοψε και το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης. Διευκρινίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7.379 έλεγχοι, στους οποίους καταγράφηκαν 425 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 508 πρόστιμα. Αναστολή λειτουργίας Την ίδια στιγμή επιβλήθηκαν συνολικά και από τις τρεις αρμόδιες αρχές, 195 ημέρες αναστολής λειτουργίας καταστημάτων, με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας να έχει επιβάλει τις 150. Πηγή: Protagon.gr