Κορονοϊός: Προχώρησε σε εξωσωματική χωρίς να γνωρίζει ότι έχει κορονοϊό – Ολοκληρώθηκε η ωοληψία στο «Αττικόν»

  • Γιάννα Σουλάκη
Αττικόν
Δεύτερη ωοληψία σε γυναίκα με λοίμωξη Covid-19, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποποίησης της Γ' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Η γυναίκα, η οποία έπασχε από λοίμωξη Covid-19 χωρίς να το γνωρίζει, καθώς ήταν ασυμπτωματική φορέας, εμφάνιζε εικόνα απειλούμενου συνδρόμου υπερδιέγερσης ωοθηκών. Η παραπομπή στο νοσοκομείο «Αττικόν» έγινε από ιδιωτική μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Είναι το δεύτερο περιστατικό, καθώς στις αρχές Σεπτέμβρίου μία ακόμη γυναίκα με C0vid-19 υποβλήθηκε στην ίδια διαδικασία στο «Αττικόν».

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Ωοληψία για εξωσωματική γονιμοποίηση πραγματοποιήθηκε σε ζευγάρι με COVID-19 στο «Αττικόν»

«Βιάστηκε να προχωρήσει στην εξωσωματική χωρίς τα αποτελέσματα του τεστ»

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το πρόβλημα προέκυψε διότι παρά τις συστάσεις, η γυναίκα προχώρησε στην τελική πυροδότηση της ωοθυλακιορρηξίας, μη γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου του ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος για λοίμωξη SARS-CoV-2.

Η ωοληψία πραγματοποιήθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο της Μονάδας Ε. Μακράκη και τη διευθύντρια της κλινικής, καθηγήτρια Σ. Καλανταρίδου, σύμφωνα με το ειδικό πρωτόκολλο επεμβάσεων ασθενών με λοίμωξη Covid-19. Πραγματοποιείται μοριακός έλεγχος του ωοθυλακικού υγρού για έλεγχο της παρουσίας του κορονοϊού SARS-CoV-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν