Κορωνοϊός: Ποιο είναι το μπόνους που θα λάβουν οι υγειονομικοί – Πως ενισχύεται το ΕΣΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
δώρο
Έκτακτο δώρο Πάσχα θα δοθεί στους "ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες", σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα ενιχύεται ταχύτατα το ΕΣΥ

Τα μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα μπορούσαν να εξαιρούν τους υγειονομικούς υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της παγκόσμιας υγειονομικής απειλής του νέου κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε έκτακτο δώρο Πάσχα για τους νοσοκομειακούς εργαζόμενους, αλλά και τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι αγωνίζονται για την υγεία όλων μας, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς. Θέλω να τονίσω, για άλλη μια φορά, ότι κανείς στην πατρίδα μας δεν θα μείνει μόνος μέχρι να περάσει κι αυτή η περιπέτεια», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός .

Μητσοτάκης: Ενισχύεται το ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι «η επιστήμη θα αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία νωρίτερα από ό,τι αναμέναμε. Αλλά για τους επόμενους μήνες δεν θα υπάρξει καμιά μαγική λύση«.

Ανακοίνωσε επίσης, την επιπλέον ενίσχυση με ταχύτατους ρυθμούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας:

«Προσθέτουμε κλίνες και κρεβάτια εντατικής, αγοράζουμε αναπνευστήρες και αναλώσιμα. Και προσλαμβάνουμε 2.000 νοσηλευτές και ειδικούς γιατρούς. Ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί υπό την απόλυτη καθοδήγηση του Υπουργείου Υγείας. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι είναι παρόντες, με σημαντικές δωρεές, σε τούτη τη δύσκολη στιγμή. Καλώ, όμως, και τους απόντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί.

«Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές», κατέληξε στο μήνυμά του.