Κορωνοϊός παιδιά: Αναβολή των καρδιολογικών επεμβάσεων και επισκέψεων συνιστούν οι ειδικοί

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Αναβολή για έξι εβδομάδες των καρδιολογικών επεμβάσεων και επισκέψεων που δεν είναι επείγουσες, συνιστά η Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία.

Καθώς ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται στη χώρα μας, αναβάλλονται η μία μετά την άλλη οι μη επείγουσες ιατρικές υπηρεσίες και πράξεις. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (ECHSA) συνιστά την αναβολή όλων των καρδιολογικών επεμβάσεων και εξετάσεων στα παιδιά, οι οποίες δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα.

Σκοπός της σύστασης αυτής είναι η διαφύλαξη της υγείας των μικρών ασθενών αλλά και η διατήρηση της διαθεσιμότητας πολύτιμων νοσοκομειακών πόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ECHSA καρδιοχειρουργός  Γεώργιος Σαρρής, η εταιρεία συνιστά:

  1. Την αναβολή όλων των προγραμματισθέντων εκλεκτικών, μη επειγόντων παιδοκαρδιοχειρουργικών και επεμβατικών καρδιολογικών επεμβάσεων
  2. Την αναβολή όλων των εκλεκτικών προγραμματισθέντων επισκέψεων παιδοκαρδιολογικών ασθενών σε νοσοκομεία και κλινικές, για κλινικούς και εργαστηριακούς ελέγχους ρουτίνας.

Η σύσταση αυτή ισχύει για 6 εβδομάδες . Θα επανεκτιμηθεί αναλόγως με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στην διασπορά του κορωνοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και ασθενείς μπορούν να απευθυνθούν στην Γραμματεία της ECHSA στην Αθήνα, στο email: marvaniti@convin.gr