Κορωνοϊός: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά άμεσο εμβολιασμό φοιτητών της Ιατρικής

  • Ρούλα Τσουλέα
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Το αίτημα του ΠΙΣ αφορά τους πεμπτοετείς φοιτητές, οι οποίοι αρχίζουν σύντομα δια ζώσης κλινικές εργασίες. Έχουν ήδη εμβολιασθεί οι εκτοετείς φοιτητές της Ιατρικής, οι οποίοι προσέρχονταν στα νοσοκομεία.

Την ανάγκη να εμβολιασθούν άμεσα έναντι της λοίμωξης, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, οι φοιτητές Ιατρικής του 5ου έτους, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Αιτία το γεγονός ότι από την προσεχή Δευτέρα θα προσέρχονται στα νοσοκομεία για κλινικές εργασίες.

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οι φοιτητές της Ιατρικής  απουσιάζουν επί πολύ καιρό από την δια ζώσης εκπαίδευση. Ζητά, λοιπόν, από τους αρμόδιους φορείς να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα. Και αυτό, διότι εκτιμά πως την ημέρα που θα βρεθούν σε νοσοκομειακό περιβάλλον, πρέπει να έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου. Ιδανικά, πρέπει να έχουν κάνει το νέο μονοδοσικό εμβόλιο, προσθέτει.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει ότι ήδη οι φοιτητές του έκτου έτους έχουν εμβολιασθεί κατά το προηγούμενο διάστημα, όταν προσέρχονταν στα νοσοκομεία.

Ο Σύλλογος εκτιμά ότι η επιλογή των self tests για τους φοιτητές της Ιατρικής όταν θα βρίσκονται εντός των νοσοκομείων, δεν αποτελεί λύση για τη προστασία τους από τον κορωνοϊό.