Κορωνοϊός: Νέο κρούσμα στο προσωπικό της ΜΕΘ του Θριάσιου – Αγωνία για τους ασθενείς

  • Γιάννα Σουλάκη
Θριάσιο
Δεύτερο κρούσμα του ιού εντοπίστηκε στο προσωπικό της ΜΕΘ παθολογικών περιστατικών (και όχι κορωνοϊού) στο Θριάσιο νοσοκομείο. Μετά από γιατρό που βρέθηκε θετική στις αρχές Απριλίου, νόσησε από τον κορωνοϊό και μια νοσηλεύτρια.

Αγωνία στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Από τον κορωνοϊό και τη νόσο COVID-19, προσβλήθηκε -μετά τη γιατρό της παθολογικής ΜΕΘ- και μια νοσηλεύτρια που υπηρετούσε στο ίδιο τμήμα. Στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός, καθώς στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 8 ασθενείς που δεν πάσχουν από τον κορωνοϊό, αλλά από άλλα σοβαρά νοσήματα.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός – Συναγερμός στο «Θριάσιο»: Βρέθηκε γιατρός ΜΕΘ θετική στον ιό 

Η νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον δεύτερο έλεγχο που πραγματοποίησαν οι υγειονομικές αρχές, καθώς η πρώτη ιχνηλάτηση που έγινε σε 40 άτομα στο προσωπικό του νοσοκομείου έδειξε αρνητικά αποτελέσματα σε όλα τα τεστ. Στον επανέλεγχο, όμως, βρέθηκε ότι τελικά η νοσηλεύτρια έπασχε από τη νόσο COVID-19.

Σε λίγες ημέρες τα τεστ θα επαναληφθούν, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητά να επανέλθει η 14ημερα καραντίνα στο προσωπικό που τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από εντοπισμό θετικού κρούσματος σε νοσοκομεία.

«Δημιουργήθηκε νέα επικίνδυνη κατάσταση εξ αιτίας της κατάργησης της καραντίνας. Ποιος αναλαμβάνει τώρα την ευθύνη για τους ασθενείς στη ΜΕΘ και τη νέα αγωνία των συναδέλφων; Να επανέλθει άμεσα η 14ημερη καραντίνα για τους υγειονομικούς. Έχει συμβεί πολλές φορές σε ασθενείς και προσωπικό το πρώτο τεστ να ξεγελάει», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.