Κορονοϊός: Μπορεί να δούμε 350 κρούσματα ημερησίως, λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Μαγιορκίνης
Για την ανησυχητική αύξηση – ρεκόρ των κρουσμάτων του κορονοϊού – με 203 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

«Υπάρχει αυξημένη ανησυχία, η δυναμική είναι δεύτερου κύματος» έκρινε ο κ. Μαγιορκίνης ο οποίος σημείωσε πως υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός δεύτερου κύματος μέσα στο καλοκαίρι.

«Αυτό δημιουργεί πολλές ανησυχίες και ελπίζουμε τα μέτρα που ελήφθησαν να έχουν κάποια αποτελεσματικότητα τις επόμενες ημέρες», είπε.

Στάθηκε, μάλιστα, στην αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων, ενώ τόνισε πως «αν συνεχιστεί η δραματική αύξηση των κρουσμάτων τότε μπορεί να δούμε πάνω από 300 ή και 350 κρούσματα ημερησίως».

Διαβάστε επίσης: Εξαδάκτυλος για κορονοϊό: Ίσως και 600 κρούσματα την ημέρα αν δεν συμμορφωθούμε

Στο τραπέζι βρίσκονται νέα αυστηρά μέτρα, ανάλογα με αυτά που λήφθηκαν στον Πόρο, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 23.00, ενώ προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς ο κίνδυνος συγχρωτισμού ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Τέλος, ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως είναι θέμα χρόνου η μετάδοση του κορονοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη.

Πηγές: newsit.gr, https://www.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόσιαλος: Τα πραγματικά κρούσματα μπορεί να είναι 8-10 φορές περισσότερα από τα 152!

Κορονοϊός: Πάμε για 700 κρούσματα ημερησίως χωρίς μάσκες παντού, τηλεργασία και νέο lockdown