Κορονοϊός: Μπείτε στο testing.gov.gr για την φόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19

  • Iatropedia newsroom
testing.gov.gr
Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 20 χιλιάδες τέστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά τους να έχουν εκτεθεί στον ιό. Στόχος είναι αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σημαντικά και στην εθνική στρατηγική να συμπεριληφθεί η παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών μέσω της τυχαίας επιλογής 12.000 πολιτών καθημερινά.

Άνοιξε για το κοινό η ειδική πλατφόρμα testing.gov.gr όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην φόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19.

Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς. Μπορεί να βοηθήσει, όμως και στη δική σας προστασία με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού σας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είστε ασυμπτωματικός φορέας.

testing.gov.gr: Μπορείτε να συμμετάσχετε με τρόπο απλό και διαφανή

Πατήστε ΕΔΩ για να συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε συμπτώματα όπως βήχας, δύσπνοια κλπ παρακαλώ απευθυνθείτε στον ιατρό σας ή στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Η πλατφόρμα αυτή ΔΕΝ αφορά πολίτες με συμπτώματα.

testing.gov.gr

Η φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19, όπως θα την δείτε στο testing.gov.gr

Ο δείκτης θετικότητας προκύπτει από τα τέστ κορονοϊού που γίνονται καθημερινά στη χώρα. Γίνετε υποψήφιος/υποψήφια για τον δειγματοληπτικό έλεγχο για COVID19. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη. Για εσάς, για τον διπλανό σας, για τους δικούς σας ανθρώπους, για όλους μας.

Η πανδημία του κορονοϊού μας έφερε αντιμέτωπους με καταστάσεις που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε λίγους μήνες πριν. Η αντιμετώπισή του επιβάλλει ομοψυχία και την τήρηση των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί από όλους μας. Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια.

Μια πτυχή αυτής της κοινής προσπάθειας είναι η παρακολούθηση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα και η εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

COVID-19: Μπείτε στο emvolio.gov.gr για το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού