Κορωνοϊός: Μόνο επείγοντα χειρουργεία στα νοσοκομεία όλης της χώρας – Κλείνουν τα απογευματινά ιατρεία

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κρίσης του κορωνοϊού μπαίνουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας από τώρα και στο εξής στα νοσοκομεία θα γίνονται μόνο τα έκτακτα τα επείγοντα χειρουργεία, ενω κλείνουν και τα απογευματινά ιατρεία.

Έκτακτη απόφαση έλαβε το Υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία των χειρουργικών τμημάτων των νοσοκομείων, καθώς οι υγειονομικές δομές της χώρας προετοιμάζονται για την επικείμενη επέλαση του κορωνοϊού και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει να καλύψει μεγαλύτερες ανάγκες του υγειονομικού συστήματος.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέχρι νεοτέρας στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, θα καλύπτονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά:

«Λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας», αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και καταλήγει ότι

«θα καλύπτονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν. Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας».