Κορωνοϊός – Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων: 94 τα νέα περιστατικά στα 624 τα συνολικά – Στους 15 οι θάνατοι

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Απότομη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα, οι νοσηλείες και τα σοβαρά περιστατικά στη χώρα μας, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, την οποία υπογράφει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε το ύστατο μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, τα νούμερα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα εμφανίζονται ανησυχητικά.

Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους έφτασαν τους 15, ενώ τα νέα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 μέσα σε ένα 24ωρο είναι 94. Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 624. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται από 100 εχθές, σήμερα έφτασαν τους 124, ενώ οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι, όπως ακριβώς προέβλεψε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέρχονται στους 34. Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες και η μεγάλη πλειοψηφία εντοπίζεται στην Αθήνα.

Κορωνοϊός: Τα θανατηφόρα περιστατικά

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει σε θάνατο από το νέο ιό είναι συνολικά 15. Οι 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.  Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν