Κορωνοϊός – Ματίνα Παγώνη: Πόσο ανησυχεί τους επιστήμονες η νέα παραλλαγή Pirola

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Νωρίτερα από το αναμενόμενο άρχισε η αύξηση σε κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομείο λόγω του κορωνοϊού.

Για την αύξηση των κρουσμάτων που προκαλεί τις τελευταίες εβδομάδες ο κορωνοϊός και τη νέα υποπαραλλαγή Pirola (ΒΑ.2.86) που ήρθε και στη χώρα μας, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κυρία Ματίνα Παγώνη.

«Όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της COVID, Υπάρχουν και εισαγωγές στα νοσοκομεία», είπε. «Παρόλο που τα περιμέναμε τέλος Οκτωβρίου, έχουν αρχίσει πολύ πιο νωρίς».

Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει γιατί η μετάδοση είναι πολύ πιο εύκολη, επισήμανε. Οι Γερμανοί άρχισαν ήδη τη σεζόν με έναν νέο εμβολιασμό, το ίδιο και οι ΗΠΑ. «Εμείς είμαστε πολύ πίσω ακόμα. Έχουμε και διαφορετικές καιρικές συνθήκες με αυτές τις χώρες, ακόμα έχουμε καλό καιρό», ανέφερε στο Mega.

Η κυρία Παγώνη εξήγησε πως οι διαδικασίες για το εμβόλιο για τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός έχουν αρχίσει. «Έχουν ασχοληθεί δύο εταιρείες και θα δοθούν οδηγίες στις επιτροπές εμβολιασμού μετά από εισηγήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», εξήγησε.

Όσον αφορά την νέα υποπαραλλαγή Pirola που δημιούργησε ο κορωνοϊός είπε ότι «έχει πάνω από 30 μεταλλάξεις. Αυτό μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε». Ωστόσο, πρόσθεσε πως «ο κορωνοϊός είναι γνωστός στον ιατρικό κόσμο και πλέον μπορούμε να τον διαχειριστούμε σε σχέση με πριν από 2 χρόνια».

Με πληροφορίες από newsit.gr

Φωτογραφία: iStock