Κορονοϊός: Ξεπεράσαμε τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς στην Ελλάδα

  • Γιάννα Σουλάκη
Όμικρον
Ξεπεράσαμε τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ το 71,3% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος "Ελευθερία".

Συγκεκριμένα, 7.837.000 έχουν κάνει τη μία δόση που αντιστοιχεί στο 74,6% του γενικού πληθυσμού, 7.500.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί στο 71,3% του γενικού πληθυσμού και 5.260.000 έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Παράλληλα, ο γεν. γραμμ. του υπουργείου Υγείας κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιχείρηση «Ελευθερία» και τα ποσοστά εμβολιασμού.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, «παρά τους υψηλούς στόχους που είχαμε θέσει, κανείς δεν περίμενε πριν από ένα χρόνο ότι θα είχαμε φτάσει τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς αυτή τη στιγμή. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα όμως δεν τελειώνει και όπως είχαμε αποδείξει και τον Σεπτέμβριο, ρυθμίζουμε με τέτοιο τρόπο τα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε ο πολίτης να μπορεί να βρει ραντεβού μέσα σε 48 ώρες».

Άρα, πρόσθεσε, δεν κλείνουν εμβολιαστικά κέντρα και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ολοκληρώνεται η εμβολιαστική περίοδος. «Κι αυτό διότι είμαστε πάνω από το 95% και τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης», εξήγησε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η ζήτηση από τη στιγμή που δεν έχουμε τέταρτη δόση, θα είναι μειωμένη, και πλέον έχουμε καλύψει και έχουμε επιτύχει τους στόχους μας. Στο πρόγραμμα «Ελευθερία» πρώτα υλοποιούμε και μετά ανακοινώνουμε, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι 7.837.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό 74,6% επί του γενικού πληθυσμού και 84,3 % επί του ενήλικου, ενώ 7.500.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 71,3% επί του γενικού πληθυσμού και 80,3% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Σε ότι αφορά την αναμνηστική δόση ανέφερε ότι 90,2 % των δικαιούχων την έχει πραγματοποιήσει ενώ άλλοι 100.000 έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.