Κορονοϊός: Κρούσματα από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στη Θεσσαλονίκη – Επιτόπου Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεσσαλονίκη
O Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη. Τηλεδιάσκεψη Τσιόδρα με επιδημιολόγους.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη μετά την ανίχνευση του στελέχους της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης του κορονοϊού στην περιοχή, όπου μεταβαίνουν εκτάκτως ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, η μετάβαση τους κρίθηκε απαραίτητη, σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Συγκέντρωση κυνηγών και ψαράδων

Στο μεταξύ, κυνηγοί και ψαράδες συναντήθηκαν στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση την άρση της απαγόρευσης.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι επρόκειτο για ένα παράλογο μέτρο, καθώς δεν μπορούν να ασκήσουν μια κατά βάση μοναχική δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή τη θάλασσα, την ώρα μάλιστα που έχουν ανοίξει τα εμπορικά καταστήματα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν