Κορονοϊός: «Κόκκινη» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς – Μέτρα για όσους εισέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεσσαλονίκη
Στο κόκκινο επίπεδο εντάσσονται από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής οι Περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Χαλκιδικής και Κιλκίς, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων- είναι εξαιρετικά αυξημένο. Την τελική απόφαση έλαβε η Πολιτική Προστασία.

Στο κόκκινο μπήκε και η Θεσσαλονίκη με απόφαση της επιτροπής των ειδικών που συνεδρίασε σήμερα. Έτσι, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο για όλες τις περιοχές που «κοκκινίζουν» στην Θεσσαλονίκη θα επιβληθούν περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο κόκκινο μπαίνουν επίσης Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική.

Στο κόκκινο παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας, ενώ στο πορτοκαλί, από το κόκκινο επίπεδο επιστρέφει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται στις περιπτώσεις αυτές είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Μπλόκο στους ανεμβολίαστους στις δημόσιες υπηρεσίες

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr η επιτροπή των ειδικών εισηγείται οι πολίτες που θα προσέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες να πρέπει απαραίτητα να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, είτε αρνητικό rapid test.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν