Πέτσας: Κλείνουν όλα για να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου

  • Γιάννα Σουλάκη
Πέτσας
Ο κύβος ερρίφθη για τα σχολεία! Ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Για να μειωθεί περαιτέρω μέχρι τότε το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, κλείνουν όλες οι δραστηριότητες που ίσχυαν το προηγούμενο διάστημα, όπως είπε.

Τέλος το click away, στη λειτουργία των κομμωτηρίων, κέντρων περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλείων. Επανέρχεται στις 9 το βράδυ, η απαγόρευση των μετακινήσεων. Η κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά να αυστηροποιήσει τα μέτρα επαναφέροντας «σκληρό» lockdown μετά τις γιορτές, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία και όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, στις 11 Ιανουαρίου. Τις έκτακτες ανακοινώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας:

“Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται: ξέρουμε όλη τη σημασία της για την προστασία της ζωής μας. Είναι ανάγκη ό,τι χτίσαμε όλοι μαζί να μην γκρεμιστεί από τη χαλάρωση λίγων ημερών. Και πρώτα από όλα να μπορέσουν τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία. Από αύριο μέχρι τις 11 Ιανουαρίου σταματάει η παράδοση εκτός, η λειτουργία κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, βιβλιοπωλείων, ΚΤΕΟ. Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9 έως 5 το πρωί”.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου.