Κορονοϊός: Κατέληξε το 2,5 χρονών κοριτσάκι που νοσηλευόταν στο Παίδων με Covid-19

  • Γιάννα Σουλάκη
αυτισμό
Παρά τη σκληρή μάχη που έδωσε για τη ζωή του και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το μόλις 2,5 χρονών κοριτσάκι που νοσηλευόταν στο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" με επιπλοκές του κορονοϊού, άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Πέμπτης (29/12) στη ΜΕΘ.

Το 2,5 ετών αγγελούδι διασωληνώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τους γιατρούς του νοσοκομείου Κορίνθου και μεταφέρθηκε στην Αθήνα και το Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς είχε προσβληθεί από κορονοϊό και παρουσίαζε σοβαρές επιπλοκές.

Το κοριτσάκι κόλλησε κορονοϊό από τη μητέρα του και μόλις δύο μέρες αργότερα, οδηγήθηκε εσπευσμένα από τον πατέρα του στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί έδωσαν πραγματικά μάχη να το κρατήσουν στη ζωή επί 3 ολόκληρες ώρες πριν τελικά το διασωληνώσουν.

Στην Αθήνα, το ανήλικο παιδί νοσηλεύθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά η κλινική του εικόνα ήταν βαριά και οι πιθανότητες να επιζήσει δεν ξεπερνούσαν το 1%, σύμφωνα με το  loutrakiblog.gr.

Ο κορονοϊός δημιούργησε εγκεφαλική φλεγμονή, με αποτέλεσμα τη νέκρωση του νευρικού συστήματος και τελική τραγική κατάληξη, τον θάνατό του το μεσημέρι της Πέμπτης (29/12).

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του θα δώσει η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί τις επόμενες μέρες.