Κορωνοϊός: «Κάποιοι ακόμα δεν καταλαβαίνουν», λέει νοσηλεύτρια του Γ. Γεννηματάς

  • Ρούλα Τσουλέα
νοσηλεύτρια
«Ο μεγαλύτερος εχθρός του φονικού κορονοϊού είναι το "Μένουμε σπίτι"», λέει στο newsit.gr η Σοφία Μάντη, λίγες ώρες πριν φορέσει ξανά τα ρούχα της νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς όπου εργάζεται.

Τη Σοφία Μάντη πολλοί γνωρίζουν και μέσα από την ιδιότητα της ως τραγουδίστριας. Σήμερα άνοιξε την καρδιά της στο newsit.gr και σε μία συνέντευξη-ποταμό ζήτησε να δείξουμε όλοι σεβασμό και ψυχραιμία στην λαίλαπα που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός Covid-19. Και πρόσθεσε πως έχει πολλά ακόμα να μας διδάξει.

«Αυτό που ζούμε θα γραφτεί στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Το παγκόσμιο υγειονομικό σύστημα θεωρώ πως δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο, με αποτέλεσμα να προσπαθεί καθημερινά να παλέψει με όποια όπλα διαθέτει, με τον αόρατο εχθρό. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας», λέει η κυρία Μάντη.

«Ο Έλληνας δεν είχε μάθει να κλειδαμπαρώνεται μέσα στο σπίτι του. Είναι έτσι η φτιάξη μας. Μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς η ελευθερία είναι το παν.Όμως σ’ αυτή τη φάση τα μέτρα που πήρε ευτυχώς έγκαιρα η κυβέρνηση ήταν ό,τι καλύτερο. Διαφορετικά δεν θέλω να σκέφτομαι για πόσα κρούσματα και θανάτους θα μιλάγαμε σήμερα. Το πρόβλημα ήταν εκείνοι οι λίγοι, οι ανεγκέφαλοι. Αυτοί που δεν επέδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό, όπως όφειλαν από την αρχή», προσθέτει.

Η κυρία Μάντη τονίζει ότι τα δύσκολα με τον κορονοϊό στη χώρα μας εξακολουθούν να είναι μπροστά μας. «Εμείς περιμένουμε το κύμα που θα έρθει από την άλλη κιόλας εβδομάδα με την αύξηση των κρουσμάτων», εξηγεί. «Δυστυχώς τις επόμενες ημέρες θα έρθουμε αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της εξόδου εκείνων, που με τον φόβο του περιορισμού των μετακινήσεων, έφυγαν για τα χωριά τους. Είναι σίγουρο που ένα ποσοστό αυτών των ανθρώπων έφυγαν ασυμπτωματικοί μεν, αλλά έχοντας τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν».

Όπως λέει, «θα έχει ενδιαφέρον η γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων». Όσον αφορά τα μέτρα, αυτά ελήφθησαν «για να περιοριστεί όλη αυτή ιστορία. Κάποιοι, όμως, δεν το καταλαβαίνουν και εξακολουθούν να μιλούν για εγκλωβισμό, εγκλεισμό, φυλακή… Μόνο που δεν είναι».

Η κυρία Μάντη εκφράζει την εκτίμηση ότι «ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα» για τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Και προσθέτει πως «αρκεί να αποκρυπτογραφήσουμε τα λεγόμενα του φανταστικού επιστήμονα που έχουμε στη κεφαλή του αγώνα, του κ. Σωτήρη Τσιόδρα, για να καταλάβουμε τι έρχεται».

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο newsit.gr