Κορωνοϊός και τουρισμός: 11 κρούσματα σε 3.611 δείγματα από τις διεθνείς πτήσεις

  • Γιάννα Σουλάκη
πτήσεις
Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια όλης της χώρας, με τα αποτελέσματα προς το παρόν να είναι ενθαρρυντικά. Μόλις 11 θετικά κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε συνολικό αριθμό 3.611 εξετασθέντων δειγμάτων.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους ταξιδιώτες διεθνών πτήσεων που έφθασαν στην Ελλάδα, από την 1η Ιουλίου και έως σήμερα κάθε άλλο παρά ανησυχία εμπνένουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, από την 1η Ιουλίου και μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί περισσότερα από 10.000 δείγματα, ενώ αποτελέσματα έχουν βγει για τα 3.611 από αυτά. Στους 11 ταξιδιώτες που αποδείχθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό συστήθηκε από τον ΕΟΔΥ, 14ημερη καραντίνα.

Αίσθηση προκαλεί η είδηση που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ότι μια γυναίκα από τη Σουηδία όχι μόνο δεν τήρησε την 24ωρη καραντίνα, αλλά βρέθηκε να κάνει βόλτες στην Αθήνα! Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα από τη Σερβία βρέθηκε θετική όταν της έγινε τεστ (ένα από τα 66) στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Άλλο ένα κρούσμα, επίσης, εντοπίστηκε και στον Προμαχώνα, με το σύνολο να είναι πλέον τρία θετικά κρούσματα.

Από ποιες χώρες προέρχονται τα χθεσινά «εισαγόμενα κρούσματα»

Από τα 28 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 5 αφορούσαν επιβάτες πτήσεων. Μεταξύ αυτών, ένας Ινδός, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας μέσω Ολλανδίας, αλλά και η σύζυγος του 74χρονου ελληνοαμερικανού ταξιδιώτη από τις ΗΠΑ, που διέμενε στην Κάρπαθο και η οποία βρέθηκε, επίσης, θετική στον ιό. Η σύζυγος είναι ασυμπτωματική  και καλά στην υγεία της, ενώ νοσηλεύεται στον ίδιο θάλαμο με τον σύζυγό της στο Βενιζέλειο νοσοκομείο της Κρήτης.

Επίσης, εντοπίστηκαν 1 θετικός ταξιδιώτης από τη Βουλγαρία, 1 από τη Βοσνία, και 1 από την Αλβανία. Από τα 7 συνολικά εισαγόμενα κρούσματα, εντοπίστηκαν και 2 στον Προμαχώνα.