Κορονοϊός: Και η Ολλανδία βάζει σε καραντίνα τους τουρίστες που επιστρέφουν από Ελλάδα

  • Γιάννα Σουλάκη
κορονοϊός
Σε 10ημερη καραντίνα βάζει η Ολλανδία τους τουρίστες που επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά στην πατρίδα.

Στην «πορτοκαλί» λίστα της Ολλανδίας περιλαμβάνονται τα ελληνικά νησιά, ενώ στην «κίτρινη» λίστα παραμένουν η Πελοπόννησος και η ηπειρωτική Ελλάδα. Μόλις χθες (07.09.2020) η Βρετανία είχε κάνει το ίδιο με επτά ελληνικά νησιά.

Η νέα ταξιδιωτική οδηγία από την Ολλανδία και η ένταξη των ελληνικών νησιών στην «πορτοκαλί» λίστα σημαίνει ότι αποθαρρύνονται σθεναρά όλα τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια στα νησιά. Αιτία, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, είναι το γεγονός πως πολλοί τουρίστες μολύνονται από τον κορονοϊό, ενώ κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Η οδηγία τίθεται σε ισχύ από σήμερα (08.09.2020). Όσοι επιστρέφουν από σήμερα στην Ολλανδία από τα ελληνικά νησιά, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 10 ημερών και αν εμφανίσουν συμπτώματα (πυρετός, δύσπνοια, βήχα, καταρροή), όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πρέπει να επικοινωνήσουν με τις υγειονομικές αρχές για να εξεταστούν.

Η ταξιδιωτική οδηγία για την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα παραμένει στο “κίτρινο”. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπονται τα ταξίδια αναψυχής αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίσουν τα μέτρα και τους κανόνες που ισχύουν και να τους ακολουθούν.

Πηγή: nltimes.nl, newsit.gr