Κορωνοϊός Ιταλία: 20 γιατροί έχασαν τη ζωή τους – 4.800 υγειονομικοί αρρώστησαν

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Θλιβερός απολογισμός στην Ιταλία. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία αποτελούν το 8,1% των κρουσμάτων. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γιατροί και νοσηλευτές. Δύο γιατροί κατέληξαν την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020.

Βαρύ τίμημα στην μάχη εναντίον του κορωνοϊού πληρώνουν στην πολύπαθη Ιταλία οι εργαζόμενοι στην Υγεία. Όπως ανακοίνωσε το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας (ISS), ο κορονοϊός Covid-19 έχει μολύνει πάνω από 4.800 εργαζομένους στην Υγεία. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γιατροί και νοσηλευτές.

Ο επικίνδυνος κορωνοϊός είχε επίσης έως χθες Κυριακή κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20 γιατρούς, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ήρωες από τον ιταλικό Τύπο για τον αγώνα που κατέβαλλαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Διαβάστε ακόμα Κορωνοϊός Ευρώπη: 20.800 κρούσματα, 1.350 νεκροί σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: Μαζική μελέτη για τέσσερις ελπιδοφόρες θεραπείες αρχίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Σύμφωνα με το ISS, η μέση ηλικία των υγειονομικών που μόλυνε ο κορωνοϊός είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη των λοιπών ασθενών. Είναι τα 49 έτη, έναντι 63 ετών που είναι οι μη-υγειονομικοί ασθενείς.

Επιπλέον, η αναλογία ανδρών προς γυναίκες ασθενείς έχει αντιστραφεί. Έτσι, ενώ στον γενικό πληθυσμό οι περισσότεροι ασθενείς είναι άνδρες, στους υγειονομικούς οι περισσότεροι είναι γυναίκες. Στην πραγματικότητα, από τους 4.826 εργαζομένους στην Υγεία που έχουν μολυνθεί στην Ιταλία, μόνο το 35,8% είναι άνδρες.

Συνολικά, από τους 59.138 ανθρώπους που έχει μολύνει ο κορωνοϊός στην Ιταλία, το 8,1% είναι γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Οι γιατροί που χάθηκαν

Από τους ασθενείς αυτούς, τουλάχιστον 20 γιατροί έχουν καταλήξει. Όπως ανακοίνωσε η ιταλική Εθνική Ομοσπονδία Χειρουργών & Οδοντιάτρων (Fnomceo), οι δύο από αυτούς κατέληξαν χθες. Ο ένας ήταν o γενικός ιατρός Vincenzo Leone και πέθανε στο Μπέργκαμο. Ο άλλος ήταν ο ιατροδικαστής Antonio Buonomo και κατέληξε στη Νάπολη. Είχε προηγηθεί στις 19 Μαρτίου ο θάνατος του γενικού ιατρού Andrea Carli στο Λόντι.

Στις 10 Μαρτίου ο κορωνοϊός Covid-19 είχε κοστίσει τη ζωή του παθολόγου Roberto Stella, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου του Βαρέζε. Ο 67χρονος ιατρός εξακολούθησε να φροντίζει ασθενείς ακόμα κι όταν τελείωσε ο προστατευτικός εξοπλισμός του. Μολύνθηκε με τον ιό και κατέληξε από αναπνευστική ανεπάρκεια. Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Κόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν