Κορωνοϊός ΗΠΑ: Σε καραντίνα οι τρεις ανώτατοι αξιωματούχοι της Υγείας

  • Iatropedia newsroom
CDC
Θετικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού βρέθηκαν στο προσωπικό του Λευκού Οίκου. Εκτέθηκαν σε αυτά τα μέλη της ειδικής ομάδας επιστημόνων για τον κορωνοϊό. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται ο εκπρόσωπος Δημόσιας Υγείας του Λευκού Οίκου και οι διευθυντές του κέντρου λοιμώξεων και του οργανισμού φαρμάκων.

Σε καραντίνα τέθηκαν οι τρεις κορυφαίοι αξιωματούχοι της Υγείας στις ΗΠΑ, καθώς ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της λοίμωξης που προκαλεί ο κορονοϊός Covid-19.

Οι τρεις αξιωματούχοι είναι ο διευθυντής του αμερικανικού ΚΕΕΛΠΝΟ, ο πρόεδρος του αμερικανικού οργανισμού φαρμάκων και ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ. Ειδικότερα πρόκειται για τους:

  • Dr Robert R. Redfield, διευθυντή του ομοσπονδιακού Κέντρου Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ
  • Dr Stephen M. Hahn, επίτροπο της Υπηρεσίας Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ
  • Dr Anthoni Fauci, εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για θέματα δημοσίας υγείας και διευθυντή του ομοσπονδιακού Εθνικού Ιδρύματος Αλλεργιών & Λοιμωδών Νόσων (NIAID) των ΗΠΑ

Όπως αναφέρει ο αμερικανικός Τύπος, οι δύο πρώτοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες. Πρόσθεσαν πως αναβάλλονται όλες οι δια ζώσης συναντήσεις τους, καθώς θα κάνουν μόνο τηλεδιασκέψεις. Αντιθέτως, εκπρόσωπος του Dr Fauci δήλωσε ότι απλώς θα περιορίσει τις δια ζώσης συναντήσεις του. Σε όσες είναι απαραίτητες, θα συμμετέχει φορώντας μάσκα.

Και οι τρεις επιστήμονες είναι μέλη της ειδικής ομάδας επιστημόνων που συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο για την επιδημία του νέου κορωνοϊού. Όπως έγινε γνωστό, έχουν εκτεθεί σε άτομα στον Λευκό Οίκο τα οποία μόλυνε ο νέος κορωνοϊός.

Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν έχουν μολυνθεί άλλα άτομα από αυτή την ειδική ομάδα. Πάντως, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.