Κορονοϊός: Η εταιρεία Merck (MSD) ζητά από τον FDA έγκριση για το χάπι κατά της Covid-19

  • Γιάννα Σουλάκη
κρούσματα
Τον φάκελό της στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων (FDA) για επείγουσα άδεια για τη νέα πόσιμη θεραπεία της κατά του κορονοϊού, κατέθεσε η φαρμακοβιομηχανία Merck (MSD στην Ευρώπη), όπως έγινε γνωστό σήμερα (11.10.2021).

Αν ο FDA ανάψει το «πράσινο φως» και δώσει άδεια χρήσης, το χάπι της εταιρείας Merck (MSD), θα είναι η πρώτη δια του στόματος χορηγούμενη θεραπεία κατά του κορονοϊού, καθώς η παρόμοια θεραπεία της εταιρείας Pfizer αναμένεται στο τέλος του χρόνου. Η απόφαση του FDA θα μπορούσε να ληφθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, το πειραματικό αντιικό φάρμακο Molnupiravir που αναπτύχθηκε από την εταιρεία MSD (Merck & Co στην Αμερική και τον Καναδά) μειώνει στο μισό τον κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας λόγω σοβαρής COVID-19.

«Ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και σε προσβάσιμη τιμή φάρμακο που χορηγείται από το στόμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τεράστια πρόοδος στη μάχη κατά της COVID-19», δήλωσε ο Πίτερ Χόρμπι, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος ειδικεύεται στις νεοεμφανιζόμενες μολυσματικές ασθένειες.

«Η θεραπεία αναμένεται να αλλάξει τον διάλογο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της COVID-19», δήλωσε στο Reuters ο CEO της Merck στην Αμερική, Ρόμπερτ Ντέιβις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν