Κορωνοϊός: Για εξιτήριο ετοιμάζονται τα δύο πρώτα κρούσματα του ιού στη χώρα

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Εξιτήριο από το νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να πάρουν η 38χρονη μητέρα με το παιδί της, τα δύο πρώτα κρούσματα στη χώρα της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Στο δρόμο της επιστροφής προς το σπίτι βρίσκονται η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, με το 9χρονο παιδί της. Τα δύο πρώτα κρούσματα της νόσου COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός θα συνεχίσουν την αποθεραπεία τους εκτός νοσοκομείου, καθώς οι θεράποντες γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και δεν υπάρχει νόημα περαιτέρω νοσηλείας.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, οι εξετάσεις στον ρινοφάρυγγα των δύο ασθενών, έδειξαν ότι δεν υπάρχει ιικό φορτίο της νόσου, άρα η παραμονή τους στο νοσοκομείο και σε θάλαμο αρνητικής πίεσης δεν συνιστάται πλέον. Επίσης, έχουν ήδη συμπληρωθεί

Κορωνοϊός: Μια απίστευτη περιπέτεια πέρνει τέλος

Η 38χρονη επιχειρηματίας βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μετά από ταξίδι που είχε κάνει στο Μιλάνο, για επαγγελματικούς λόγους. Από την Βόρεια Ιταλία, στην οποία υπήρχε έξαρση του κορωνοϊού επέστρεψε αεροπορικώς την Κυριακή 22-03-2020. Από την Δευτέρα, όμως, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα, ενώ την επόμενη ημέρα ταυτοποιήθηκε ως το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Η ιχνηλάτηση των επαφών της απέδειξε ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό και το ανήλικο παιδί της, το οποίο εισήχθη μαζί της για νοσηλεία στον ίδιο θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ.
Το παιδάκι, μάλιστα, πριν διαγνωστεί είχε έρθει σε επαφή σε σχολική εκδρομή και με άλλα παιδιά του σχολείου, τα οποία ιχνηλατήθηκαν από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ και έκλεισε και το 103 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για απολύμανση.
Όλες τις ημέρες της νοσηλείας τους, μητέρα και παιδί είχαν ήπια συμπτώματα και δεν εμφάνισαν επιπλοκές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν