Κορονοϊός: Γεμίζουν τα νοσοκομεία – 295 άνθρωποι έκαναν εισαγωγή σε λίγες ώρες – Στους 201 οι διασωληνωμένοι

  • Γιάννα Σουλάκη
εισαγωγές
Με ραγδαίους ρυθμούς γεμίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη τη χώρα με ασθενείς που κάνουν εισαγωγή με βαριά συμπτώματα κορονοϊού. Εκφράζονται φόβοι ότι το ΕΣΥ δεν θα αντέξει. Σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ενδέχεται να προχωρήσει τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Υγείας.

Μέσα σε λίγες ώρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα αυξήθηκαν κατά 295 ασθενείς, φτάνοντας πλέον τους 1.750, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Από εχθές το απόγευμα στον αριθμό των διασωληνωμένων προστέθηκαν ακόμη 24, αγγίζοντας τους 201 σε όλη την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι ήταν 177.

10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από Covid-19, από χθες το βράδυ και μέχρι σήμερα.

Τους 241 άγγιξε ο συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ χθες ήταν 218. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται οι διασωληνωμένοι.

Οι άνθρωποι που αποθεραπεύτηκαν από τον κορονοϊό και έλαβαν εξιτήριο από χθες μέχρι σήμερα είναι 130.

Το σενάριο της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών φαίνεται να πλησιάζει, καθώς ο ρυθμός των εισαγωγών αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι μέρες.

«Βουλιάζουν» τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας – SOS εκπέμπουν τα νοσοκομεία για επιπλέον ΜΕΘ

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς γεμίζουν με ραγδαίους ρυθμούς από ασθενείς που εμφανίζουν βαριά συμπτώματα πνευμονίας και άλλες επιπλοκές του κορονοϊού.

Εσπευσμένα αδειάζει αυτή τη στιγμή η ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, για να μετατραπούν οι 10 κλίνες που διαθέτει, σε ΜΕΘ κορονοϊού. Οι ασθενείς γενικών παθήσεων που νοσηλεύονταν εκεί, μεταφέρονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ, η δυναμικότητα των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας σήμερα σε ΜΕΘ κορονοϊού, είναι η εξής:

Κεντρική Μακεδονία

Συνολική Δυναμικότητα: 98 κλίνες ΜΕΘ Covid, Νοσηλεύονται: 88 ασθενείς, Κενές κλίνες: 10

Αναλυτικά:

Παπανικολάου: 25 νοσηλευόμενοι, κενές κλίνες: 0

ΑΧΕΠΑ: 23 ασθενείς, κενές κλίνες 2

Παπαγεωργίου: 8 ασθενείς, κενές κλίνες: 0

Άγιος Δημήτριος: 6 ασθενείς νοσηλεύονται, κενές κλίνες: 2

Άγιος Παύλος: 6 νοσηλευόμενοι, κενές κλίνες:2

Γεννηματάς Θεσσαλονίκης: 9 ασθενείς, 1 κενή κλίνη

Στρατιωτικό Νοσοκομείο: 2 νοσηλευόμενοι, 2 κενές κλίνες

Χαλκιδική: 3 ασθενείς νοσηλεύονται, 1 κενό

Κατερίνη: 6 νοσηλευόμενοι, 0 κενές κλίνες

Γεμίζει και η Αττική

Στην Αττική αρχίζει και γίνεται οριακή η κατάσταση, με τις κενές κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού να είναι πλέον, μόλις 27. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού της Αθήνας νοσηλεύονται σήμερα 103 περιστατικά (διασωληνωμένοι και μη), ενώ τα κενά κρεβάτια κυμαίνονται από 24 έως 30.

Συγκεκριμένα:

Ευαγγελισμός: 23 ασθενείς νοσηλεύονται, κενά κρεβάτια: 5

Αττικόν: 12 ασθενείς στη ΜΕΘ, κενές κλίνες 5

Ασκληπιείο: 9 ασθενείς στη ΜΕΘ, κενές κλίνες 3

Θριάσιο: 7 νοσηλευόμενοι, κενή κλίνη: 1

Γεννηματάς Αθηνών: 8 ασθενείς νοσηλεύονται, κενές κλίνες: 3

Σωτηρία: 36 ασθενείς σε ΜΕΘ, κενές κλίνες: 5

ΝΙΜΤΣ: 3 ασθενείς νοσηλεύονται, κενές κλίνες:1

Ελπίς: 5 νοσηλευόμενοι, 1 κενή κλίνη

Μεγάλη πίεση έχει υποστεί το ΕΣΥ και στη Λάρισα. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 53 περιστατικά κορονοϊού σε ΜΕΘ και ετοιμάζονται να ανοίξουν και επιπλέον κλίνες.

Ήδη, μετατράπηκε σε ΜΕΘ κορονοϊού από την περασμένη Δευτέρα η Καρδιοχειρουργική ΜΕΘ του νοσοκομείου δυναμικότητας 6 κλινών, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας η ΜΕΘ Covid είναι πλήρης, με 8 ασθενείς.

Στις απλές κλινικές Covid του νοσοκομείου νοσηλεύονται περισσότεροι από 40 ασθενείς με κορονοϊό και προστίθενται καθημερινά και νέες κλίνες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν