Κορωνοϊός: Εθελοντές μολύνονται με τον ιό για να τους γίνουν πειράματα για το εμβόλιο! Δείτε πόσα λεφτά παίρνουν…

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κορωνοϊός
Εθελοντές στην Αγγλία πρόκειται να μολυνθούν σκόπιμα με τον κορωνοϊό, καθώς οι επιστήμονες πασχίζουν να αναπτύξουν μια θεραπεία για τη θανατηφόρα ασθένεια COVID-19.

Οι εθελοντές θα παραμείνουν σε ειδικό εργαστήριο καραντίνας για τον κορονοϊό στο ανατολικό Λονδίνο, το οποίο ανήκει στην ιατρική εταιρία Hvivo, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 24 εθελοντές θα λάβουν 3.500 λίρες (περίπου 4.000 ευρώ) για να συμμετάσχουν στη δοκιμή, η οποία προϋποθέτει να μολυνθούν σκοπίμως με τον κορωνοϊό και να μην έχουν καμία απολύτως φυσική επαφή με τον έξω κόσμο για δύο εβδομάδες.

Οι επιστήμονες επιδιώκουν να αναπτύξουν ένα εμβόλιο μέχρι τον επόμενο χειμώνα για την προστασία των ηλικιωμένων και των ατόμων με υποκείμενες συνθήκες υγείας.

Συνολικά, 20 επιχειρήσεις και οργανισμοί του δημόσιου τομέα συμμετέχουν σε μια παγκόσμια προσπάθεια για την ανάπτυξη θεραπείας, με επενδύσεις άνω των 2 δισ. δολαρίων παγκοσμίως.

Παγκόσμιες δοκιμές οκτώ πιθανών εμβολίων αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο 2020. Ωστόσο, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια το πρόβλημα της μαζικής παραγωγής και διανομής τους.

Πηγές: https://uk.news.yahoo.com, https://www.thetimes.co.uk