Κορονοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις το απόγευμα για την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

  • Γιάννα Σουλάκη
μάσκες
Συνεδριάζει αυτήν την ώρα η ολομέλεια της επιτροπής των επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία θα δώσει "πράσινο φως" για να βγάλουμε όλοι τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Ανακοινώσεις για την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αναμένεται να κάνει εκτάκτως σήμερα στις 6.00 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia.gr από εχθές, η Επιτροπή θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία δείχνουν δραματική μείωση όλων των δεικτών της πανδημίας, χάρη στους 7,5 εκατ. εμβολιασμούς και δευτερευόντως στον καλό καιρό και θα αποφασίσει την άρση του μέτρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι επιστήμονες είναι έτοιμοι να δώσουν την έγκρισή τους και για την κατάργηση της μάσκας τους εσωτερικούς χώρους, μόνο για τους εμβολιασμένους. Όμως, η εφαρμογή του μέτρου αυτού προσκρούει στην τεχνική οργάνωση που θα πρέπει να διασφαλίσει προηγουμένως το κράτος, ώστε να είναι εφικτή η εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού, μέσω σκαναρίσματος του barcode του.

Ανακοινώσεις σήμερα στις 18:00 από το Υπουργείο Υγείας

Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.