Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα για τις αφίξεις από την Μεγάλη Βρετανία λαμβάνει η Πολιτική Προστασία

  • Γιάννα Σουλάκη
κορονοϊός
Αυξάνεται η ανησυχία για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που έχει εντοπιστεί στη Μεγάλη Βρετανία και βοηθά τον ιό να διασπείρεται γρηγορότερα. Έκτακτα μέτρα έλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις αφίξεις ταξιδιωτών από τη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, όλα τα άτομα που φτάνουν στη χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο, από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, θα παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση επτά (7) ημέρες, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

«Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Π.Π. Νίκος Χαρδαλιάς

Επιπροσθέτως, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις.