Κορωνοϊός: Εξιτήριο για ασθενή ηλικίας 100 ετών στην Κίνα!

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Πρόκειται για άνδρα με πολύ βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ο οποίος όμως ανάρρωσε. Αντιμετωπίστηκε με συνδυασμένη θεραπεία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται μεταγγίσεις πλάσματος.

Ένας άνδρας ηλικίας 100 ετών, τον οποίο είχε μολύνει ο κορονοϊός Covid-19, κατάφερε να τον νικήσει και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Όπως ανακοίνωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο αιωνόβιος άνδρας είναι ένας από τους 80 ασθενείς που έλαβαν εξιτήριο το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 από νοσοκομείο της πόλης Ουχάν. Το Ουχάν (Wuhan) είναι το επίκεντρο της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Διαβάστε ακόμα: Κορωνοϊός: Συμπτώματα, μετάδοση και μέτρα προστασίας – Συνοπτικά τι πρέπει να ξέρετε

Κορωνοϊός: “Πιστεύω ότι έχω νοσήσει! Τι πρέπει να κάνω;” – Τα πρώτα βήματα πριν τη διάγνωση

Σύμφωνα με το Xinhua, ο συγκεκριμένος άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο στις 24 Φεβρουαρίου. Είχε συμπτώματα λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό και βεβαρημένη κατάσταση υγείας. Στο ατομικό ιατρικό ιστορικό του συμπεριλαμβάνονται υπέρταση, νόσος Αλτσχάιμερ και καρδιακή ανεπάρκεια. Επομένως, ο άνδρας αυτός ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου για καταστροφική λοίμωξη από τον κορωνοϊό, στον οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός.

Παρ’ όλα αυτά, ο 100ετής άνδρας ο οποίος έχει γεννηθεί τον Φεβρουάριο του 1920, κατέρριψε όλες τις προγνώσεις και κατάφερε να ξεπεράσει τη λοίμωξη. Οι γιατροί που τον ανέλαβαν τον υπέβαλλαν σε συνδυασμό θεραπειών. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται:

  • Αντιϊικά φάρμακα
  • Παραδοσιακά κινέζικα φάρμακα
  • Μεταγγίσεις πλάσματος, που προέρχεται από άλλους ασθενείς οι οποίοι ιάθηκαν.

Όπως είχε ανακοινώσει στις 28 Φεβρουαρίου η Εθνική Επιτροπή της Κίνας (NHC), περισσότερες από 544 δόσεις πλάσματος είχαν συλλεχθεί από ιαθέντες ασθενείς για να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία.

Έως σήμερα, ο κορωνοϊός Covid-19 μόλυνε 80.699 ανθρώπους στην Κίνα. Οι 3.097 από τους ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Αντιθέτως, οι 57.065 έχουν αναρρώσει και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.