Κορονοϊός: Εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ για τη μητέρα με το παιδάκι – 117 τα κρούσματα – Νέα μέτρα

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Αυξήθηκαν τα κρούσματα της νόσου στη χώρα, όμως, υπάρχει και κάτι ευχάριστο: έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η μητέρα με το παιδάκι, που ταυτοποιήθηκαν ως τα δύο πρώτα κρούσματα του ιού στη χώρα.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας. Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο τύπου για τον κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα είναι 18 εκ των οποίων τα 10 είναι «ορφανά», δηλάδη χωρίς γνωστή πηγή προέλευσης. Τα περισσότερα από τα «ορφανά» κρούσματα εντοπίστηκαν στην «Αττική». Επιπλέον 15 περιπτώσεις είναι υπό διερεύνηση, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Κορωνοϊός: Εξιτήριο για τη 38χρονη μητέρα και το παιδάκι

Στο σπίτι βρίσκονται η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, με το 9χρονο παιδί της. Τα δύο πρώτα κρούσματα της νόσου COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός θεωρούνται πλέον υγιείς και δεν μεταδίδουν τη νόσο, όπως εξήγγειλε με χαμόγελα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι θεράποντες γιατροί στο ΑΧΕΠΑ έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και δεν υπήρχε νόημα περαιτέρω νοσηλείας.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, οι εξετάσεις στον ρινοφάρυγγα των δύο ασθενών, έδειξαν ότι δεν υπάρχει ιικό φορτίο της νόσου, άρα η παραμονή τους στο νοσοκομείο και σε θάλαμο αρνητικής πίεσης θα είχε πλέον νόημα.

Νέα μετρα για τον κορωνοϊό

Ως προς τα νέα μέτρα ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων, παιδότοπων, αλλά και γυμναστηρίων.

Ως προς τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού.