Κορωνοϊός: Έξι γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Θετικοί στον κορωνοϊό COVID-19 αποδείχθηκαν έξι γιατροί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο.

Έξι γιατρούς θετικούς στον κορωνοϊό έδειξαν τα ειδικά τέστ στα οποία υποβλήθηκαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Πάτρας.  Όλοι εργάζονταν στις παθολογικές κλινικές, στις οποίες νοσηλεύονται ασθενείς που πάσχουν από την νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Οι γιατροί της παθολογικής κλινικής είχαν παρουσιάσει συμπτώματα. Μετά την επιβεβαίωση των τέστ, βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση, όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν εμφανίζουν επιπλοκές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), και οι έξι γιατροί εργάζονται στο νοσοκομείο του Πάτρας, κι από αυτούς οι 4 είναι ειδικευόμενοι και οι 2 ειδικευμένοι.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, πάντως, είναι νοσοκομείο αναφοράς για τη νόσο για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Έτσι οι μολύνσεις ατόμων από το προσωπικό δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά. Πριν από λίγες εβδομάδες θετικοί στον ιό είχαν αποδειχθεί τρία ακόμη άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία είχαν νοσήσει μετά από επαφή με τον 67χρονο άνδρα από τους Αγίους Τόπους, που τελικάέχασε τη ζωή του και καταγράφηκε ως το πρώτο θύμα της νόσου στην πατρίδα μας.

Κορωνοϊός: Έκκληση για προσλήψεις προσωπικού

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας, Δ. Ζιαζιάς απευθύνει έκκληση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, για προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών και αποστολή του απαραίτητου εξοπλισμού για το προσωπικό των νοσοκομείων.