Κορωνοϊός ΕΚΠΑ: Δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα για τον ξενοδοχειακό κλάδο

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΚΠΑ
Απευθύνεται στο προσωπικό (μόνιμο ή εποχικό) και τη διοίκηση των ξενοδοχείων. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 7 Ιουλίου 2020.

Δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα για το προσωπικό που απασχολείται στον ξενοδοχειακό κλάδο πραγματοποιεί το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΕΚΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο, το πρόγραμμα τιτλοφορείται «Υγιεινή  & Πρόληψη Μετάδοσης Λοιμώξεων  στον Ξενοδοχειακό Κλάδο – Οδηγίες Προστασίας  έναντι της Νόσου Covid-19». Η διάρκειά του είναι μία εβδομάδα. Πραγματοποιείται σε συνεννόηση και με την υποστήριξη  του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Το εκπαιδευτικό υλικό έχει συγγραφεί από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο Ποιότητας και Ασφάλειας στις Υπηρεσίες Υγείας. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Ιωάννης Τούντας, καθηγητής Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να εκπαιδευθούν οι συμμετέχοντες στους πιθανούς μολυσματικούς παράγοντες στα ξενοδοχεία και ιδιαίτερα στον νέο κορωνοϊό. Θα ενημερωθούν επίσης για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου με τα μέτρα πρόληψης εναντίον του.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα χορηγείται Βεβαίωση Συμμετοχής.

Σε ποιους απευθύνεται

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ απευθύνεται:

  • Στο προσωπικό του ξενοδοχείου (ανεξαρτήτως αν έρχεται ή όχι σε επαφή με τους επισκέπτες)
  • Στη διοίκηση του ξενοδοχείου (για να κατανοήσουν τις ανάγκες και δυσκολίες στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου)
  • Στο εποχικό προσωπικό του ξενοδοχείου
  • Σε όσους επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο της φιλοξενίας

Η παρακολούθηση του προγράμματος γίνεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (E-Learning) του ΕΚΠΑ. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αυτό είναι ο αιτών να είναι τουλάχιστον απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται ηλεκτρονικά έως και τις 7 Ιουλίου 2020 μέσω του συνδέσμου https://elearningekpa.gr/hotels-covid-freecourse

Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 13 Ιουλίου 2020 και θα ολοκληρωθούν εντός μίας εβδομάδας.