Κορονοϊός: Έγκυος γυναίκα θετική στον ιό γέννησε αγοράκι στο «Αττικόν»

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Μια ευχάριστη είδηση μέσα στις δυσάρεστες ειδήσεις με την επιδημία του κορωνοϊού. Έγκυος γυναίκα που αποδείχθηκε θετική στη νόσο κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι στο νοσοκομείο "Αττικόν"

Γυναίκα που ήταν θετική στον κορονοϊό γέννησε σήμερα Τετάρτη βράδυ ένα αγοράκι στο νοσοκομείο «Αττικό».  Η γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε από το Θριάσιο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με τον ιό COVID-19 πριν γεννήσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν» Γιάννη Πλαγιανάκο, με τον οποίο επικοινώνησε το iatropedia.gr, αμέσως μετά τον τοκετό, η γυναίκα μεταφέρθηκε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης στη βραχεία νοσηλεία, όπου νοσηλεύονται και άλλα κρούσματα του ιού, ενώ το αγοράκι απομονώθηκε από τη μητέρα του και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Νεογνών, ώστε να υποβληθεί στις κατάλληλες εξετάσεις.

Από τα έως τώρα δεδομένα ο ιός δεν φαίνεται να μεταδίδεται από τη μητέρα που νοσεί στο μωρό που κυοφορεί, ενώ δεν έχει ανιχνευθεί ούτε στο αμνιακό υγρό. Επίσης, είναι σημαντικό ότι μέχρι σήμερα ο ιός δεν έχει εντοπιστεί ούτε στο μητρικό γάλα των γυναικών που νοσούν. Σημαντικό εύρημα, επίσης, είναι ότι στο μητρικό γάλα έχουν ανιχνευθεί αντισώματα του ιού.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Τι θα πρέπει να κάνουν οι έγκυες – Οδηγίες και προφυλάξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν