Κορωνοϊός: Δραματική αύξηση των νεκρών στην Ιταλία – Χάθηκαν 368 ζωές σε μια ημέρα

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Ξεπέρασαν τους 1.800 οι νεκροί και τις 24.000 τα κρούσματα. Ολόκληρη η χώρα παραμένει σε καραντίνα. Γεμάτα τα κρεβάτια στις εντατικές της Λομβαρδίας. Δεν υπάρχουν άδεια ασθενοφόρα για τη μεταφορά των ασθενών στα νοσοκομεία αναφοράς.

Ο κορονοϊός Covid-19 θερίζει τους ασθενείς στην Ιταλία. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγα λεπτά, 368 άνθρωποι έχασαν το τελευταίο 24ωρο τη ζωή τους. Επιπλέον, περισσότεροι από 3.500 άλλοι έμαθαν ότι είναι μολυσμένοι με τον επικίνδυνο ιό.

Είναι οι μεγαλύτερες αυξήσεις θυμάτων και κρουσμάτων σε ένα 24ωρο, στην ευρωπαϊκή χώρα που έχει πλήξει περισσότερο από κάθε άλλη ο κορωνοϊός Covid-19.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία είναι πλέον 24,747, από 21.157 που ήταν χθες Σάββατο. Οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 25% και πλέον είναι 1.809 (από 1.441 που ήταν χθες το απόγευμα).

Διαβάστε ακόμα Κορωνοϊός: Αποφασίστηκε επίταξη φαρμάκων και μέσων προστασίας – Δείτε τα νέα μέτρα

Κορωνοϊός – Συμπτώματα: Μην ξεχνιέστε – Θυμηθείτε τι πρέπει να προσέχουμε ΟΛΟΙ

Τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και θυμάτων εξακολουθεί να έχει η Λομβαρδία, η περιφέρεια στα βόρεια της χώρας που έχει ως πρωτεύουσα το Μιλάνο. Χθες, η Λομβαρδία μετρούσε ήδη 9.059 κρούσματα και θρηνούσε 966 νεκρούς. Σήμερα οι αριθμοί αυτοί αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο.

Ο κορωνοϊός γέμισε τα κρεβάτια στις εντατικές

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι ο κορωνοϊός έχει νοσήσει βαριά τόσο πολλούς ανθρώπους, ώστε δύσκολα πια μπορεί να βρεθεί άδειο κρεβάτι σε εντατική για να νοσηλευτούν οι νέοι ασθενείς. Οι Αρχές της περιφέρειας αναγκάστηκαν να κλείσουν τα χειρουργεία για να χρησιμοποιήσουν τους αναπνευστήρες σε αυτοσχέδιους θαλάμους εντατικής.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν πια ασθενοφόρα στα νοσοκομεία που έχουν σηκώσει το μεγάλος βάρος της επιδημίας. Έτσι, οι ασθενείς στους οποίους ο κορωνοϊός προκάλεσε πνευμονία, αναγκάζονταν να περιμένουν επί ώρες στα σπίτια τους έως ότου μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Συνολικά, 1.518 Ιταλοί νοσηλεύονταν χθες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλων των ιταλικών νοσοκομείων. Περισσότεροι από 8.700 άνθρωποι, εξ άλλου, νοσηλεύονταν σε σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη, κατάσταση στα νοσοκομεία.