Κορωνοϊός: Δωρεάν αντισηπτικά από το κατασχεμένο αλκοόλ παράγει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

  • Γιάννα Σουλάκη
αντισηπτικών
Σε συμφωνία με την κυβέρνηση για τη δωρεάν παραγωγή αντισηπτικών διαλυμάτων από τα αποθέματα του παράνομου αλκοόλ που κατασχέθηκε από τη ΑΑΔΕ, προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Για την άμεση κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας σε αντισηπτικά διαλύματα, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία (ΠΕΦ) και το Υπουργείο Υγείας κατέληξαν σε συμφωνία να αξιοποιηθούν όλα τα αποθέματα αιθυλικής αλκοόλης που έχουν κατασχεθεί από την Ανώτατη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την ΑΑΔΕ αναλαμβάνει τη δωρεάν παραγωγή αντισηπτικών διαλυμάτων για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του συστήματος.

Η παρασκευή των αντισηπτικών διαλυμάτων θα γίνει σε εργοστάσια παραγωγής των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ, που διαθέτουν τη σχετική άδεια, χρησιμοποιώντας τις ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, που βρίσκονται υπό τη διαχείριση των Τελωνειακών Αρχών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με την ΠΕΦ:

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα και τον κόσμο, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία βρίσκεται κοντά στους ασθενείς, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στο προσωπικό υποστήριξης, στους φαρμακοποιούς και στην κοινωνία, που αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη – σε παγκόσμιο επίπεδο – κατάσταση.

Ολόκληρη η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συνεισφέρει συλλογικά στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, επιτρέποντας στο σύστημα υγείας να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες περίθαλψης των ασθενών σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή».